Renovering och ombyggnation av 81 lägenheter i Örebro 

2021-04-06
Dela nyheten

I Brickebacken pågår renoveringen och ombyggnationen av Grantoppen. Fastigheten med 81 lägenheter kommer bland annat att få nya kök, badrum och golv. Andreas Edlund som är ledande montör på ÖreBygg berättar mer om projektet. 

 – Vår beställare är Hemgården som också äger fastigheten. Vi började här under oktober och så här långt har det gått väldigt bra, säger Andreas. 

Andreas är en erfaren snickare och har arbetat på ÖreBygg i ett decennium. Till sin hjälp på projektet har han med sig Jenan och Tamer, som även de har arbetat länge på firman med sina fem respektive sex år hos ÖreBygg 

– Jo men vi trivs absolut jättebra. Det är ett bra företag att arbeta på och det är väl därför som vi har stannat så länge också. Företaget utvecklas hela tiden och projekten blir större vilket är kul.   

ROT-renoveringen vid Grantoppen sträcker sig över sommaren innan det är dags för nästa projekt. Med 81 hyreslägenheter fördelade på sex våningar finns det fortfarande att göra för snickarna som stöttar upp där de behövs som mest. 

– I första hand är det kök och badrum som vi renoverar och rustar, men vi stöttar upp med andra byggnationer också. Golvläggning och gipsning bland annat. Beställarna är här och kollar med jämna mellanrum och de verkar vara nöjda med våra insatser så här långt.