Jörgen och Jan-Åke har varit med sedan starten: ”Blir 20 år i juni”

2022-02-21
Dela nyheten

Servicesnickarna Jörgen och Jan-Åke har varit med ända sedan ÖreBygg startade. Duon som ofta beskrivs som ett radarpar och trivs väldigt bra tillsammans utför servicejobb runt om i hela Örebro län.

 

– I juni blir det 20 år på ÖreBygg för oss, berättar Jörgen.

 

– Och så kom vi ju från samma firma innan dess också, fortsätter Jan-Åke.

 

Att duon avslutar varandras meningar är inte ovanligt. Med en lång historik tillsammans och efter att ha arbetat i par de senaste nio åren vet de nästan mer om varandra än om sina fruar, som de själva uttrycker det.

 

– Riktigt så är det inte, men vi trivs väldigt bra tillsammans, det gör vi, skrattar Jörgen.

 

”Jörgen är ju så rolig”

 

Som servicesnickare åker Jörgen och Jan-Åke ut på både mindre och större servicejobb hos beställare som Länsgården, Kumla kommun och Hallsbergs kommun. Arbetet kan vara allt från att justera en dörr till att isolera en vind eller resa väggar.

 

Inte sällan är det på vårdcentraler och äldreboenden som servicejobben utförs.

 

– Jörgen är ju så rolig, för varje gång vi är på ett boende så läser han matsedeln så att vi vet var vi ska sätta oss när vi är äldre. Bäst var det väl i Askersund, för då får man efterrätt varje dag, säger Jan-Åke frågande och vänder sig mot Jörgen inne på verkstaden.

 

– Det stämmer! Askersund och sen finns det ett ställe utanför Lindesberg också med efterrätt varje dag.

 

Blir fler år framåt

 

Jörgen och Jan-Åke är två av företagets totalt tio erfarna servicesnickare. 61 respektive 59 år gamla har duon fler år och hjärtliga skratt tillsammans att se fram emot på företaget.

 

– Nej exakt, det är inte dags än på ett tag, säger Jörgen som fortsättning på matsedelsjämförelserna. Vi är kvar här till pension, det tänkte vi.

 

– Ja, vi är ju nöjda här!

 

–  Det är också därför som det har blivit så många år för oss på ÖreBygg, vi trivs med varandra och vi trivs på företaget.