Fönster och takstolar till Gamla skofabrikens nya grannhus: ”Blir 148 nya lägenheter på väster” 

2021-04-06
Dela nyheten

Intill Örebros anrika skofabrik byggs två nya huskroppar. Totalt handlar det om 148 nya hyreslägenheter som ÖreBygg förser med fönstermontering och takstolar på beställning av totalentreprenör LG Söderberg. 

Initialt har ÖreBygg fått fönstermontage på samtliga byggnader samt vindsvåningen där tak ska monteras. Hittills är den första av de två huskropparna uppe medan grundläggningen pågår för den andra fastigheten.  

  Det blir 148 nya lägenheter här och entreprenaden är ett av våra större projekt hittills på firman så det känns jättekul, säger Martin Sandell, snickare och ledande montör på ÖreBygg.  

 Det var i början på mars som arbetet startade för snickarlaget på ÖreBygg. Totalt är det 598 fönster som ska monteras och fördelas på de två huskropparna med fem respektive sex våningar samt källarplan. 

 

Vi har haft en inarbetning på 50 %” 

– Det är många fönster men vi sätter minst åtta stycken per dag när allt rullar på som det ska. Andra veckan hade vi en inarbetning på ungefär 50 % så det har gått bra här. Nästa steg är också att få på taket. När takstolarna kommer under vecka 12 börjar vi lyfta upp dem. 

 I samband med att takstolarna monteras lägger ÖreByggs snickare även råspont och takpapp innan plåtslagarna tar över och lägger ett tak som matchar den gamla skofabrikens. Det blir fina fastigheter till LG Söderberg. 

 – Det är första gången tillsammans med LG Söderberg och det funkar väldigt bra. Jag kommer själv från entreprenad från början så det känns kul att vi nu satsar mer på det och tar oss an större projekt som den här nyproduktionen.