57 lägenheter väntar hyresgäster – nu fortsätter arbetet: ”Vi har utökat entreprenaden ytterligare”

2022-03-17
Dela nyheten

Intill den gamla skofabriken i Örebro bygger LG Söderberg 148 hyreslägenheter fördelat på två nya huskroppar. ÖreBygg arbetar med entreprenaden där den första huskroppen nyligen haft slutbesiktning och de kommande 91 lägenheterna är på god väg.  

 

I över två decennier har Stefan Persson arbetat inom byggbranschen och i augusti blev han en del av ÖreBygg. Nu projektleder han arbetet vid LG Söderbergs stora nyproduktion Kv. Tisteln på Väster i Örebro.

 

– Det känns jättebra, säger Stefan om att vara en del av ÖreBygg. Det är familjärt och eftersom det är ett lite mindre företag är det nära till beslut och högt i tak. Det är riktigt bra.

 

En av företagets större entreprenader

 

Nyproduktionen vid Gamla skofabriken består av totalt 186 hyreslägenheter varav 148 är i de två nya huskropparna som ÖreBygg arbetar med. Så sent som i mars förra året började snickarlaget montera fönster och takstolar vid Kv. Tisteln, och det har hänt mycket sedan dess.

 

– Nu har vi utökat entreprenaden ytterligare, berättar Stefan och fortsätter:

 

– Förutom fönster och takstolar har vi fått stomkompletteringen med alla innerväggar och innerdörrar, sen har vi även inredningsentreprenaden med bland annat inredning i alla badrum. Så i dag ansvarar vi för betydligt fler moment än för ett år sen vilket är kul.

 

Första hyresgästerna flyttar snart in

 

Med slutbesiktningen genomförd av etapp 1 flyttar hyresgästerna in i de första 57 lägenheterna redan i april. Lägenheterna består av ett till tre rum och kök och många har både takfönster och vacker utsikt över Örebro.

 

På den andra huskroppen, etapp 2, kan man redan ana takfönsterna i vindsvåningens takstolar och inne i byggnaden pågår arbetet för fullt med att resa innerväggar för det som blir ytterligare 91 lägenheter. Arbetet vid Kv. Tisteln fortsätter framåt för ÖreBygg.

 

– Framfarten blir bara smidigare och smidigare. Vi är här med mellan 10 och 20 personer hela tiden beroende på vilka moment vi har, så väggarna ska resas och stommen ska sys ihop sen kan det snart bli inflytt även här. Det rullar på!